Φασόλια γίγαντες γιαχνί

Φασόλια γίγαντες γιαχνίΥλικά:
  • ½ κιλό φασόλια γίγαντες
  • 3-4 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κουτί συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • 1 κοφτή κουταλιά σούπας πελτές ντομάτας
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • ½ δέσμη ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 φλιτζανάκι ψιλοκομμένος άνηθος
  • 1 κουταλάκι ξίδι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής:
Αφού αφήσετε την προηγούμενη νύχτα τους γίγαντες μέσα σε νερό για να μουλιάσουν, τους ξεπλένετε και τους βράζετε.

Στην πρώτη βράση, βγάζετε τους γίγαντες από την κατσαρόλα κι αφού τους στραγγίξετε και τους ξεπλύνετε, τους βάζετε σε νέο καθαρό βραστό νερό και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν (ο χρόνος που χρειάζεται, εξαρτάται από το πόσο «βραστερά» είναι τα φασόλια).

Αν και στην επόμενη βράση, ο αφρός είναι αρκετός και «βρόμικος», επαναλαμβάνετε το βήμα αυτό.

Αφού μισοβράσουν, τους στραγγίζετε.

Σε μια κατσαρόλα, τσιγαρίζετε στο λάδι το κρεμμύδι μέχρι να ξανθίσει.

Στη συνέχεια προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και 2 φλιτζάνια τσαγιού καυτό νερό κι αφού ανακατέψετε τα υλικά, αφήνετε να πάρουν 1-2 βράσεις.

Ακολούθως, προσθέτετε τους γίγαντες κι αφού ανακατέψετε, αφήνετε να βράσουν για μισή ώρα περίπου, ή για όσο χρειαστεί, μέχρι να μείνουν τα φασόλια με τη σάλτσα τους. Αν χρειαστεί νερό, συμπληρώνετε.

Printfriendly