Μπαμπανέτσα

ΜπαμπανέτσαΥλικά:
  • ½ κιλό καλαμποκάλευρο
  • ½ κιλό σπανάκι
  • ½ τυρί φέτα τριμμένη
  • 1 ματσάκι σέσκουλα
  • 2-3 μέτρια πράσα
  • 2-3 κουταλάκια αλάτι
  • 1½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

Οδηγίες παρασκευής:
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το σπανάκι, τα σέσκουλα και τα πράσα.

Στη συνέχεια, αφού τ' ανακατέψουμε, τα ξεπλένουμε και τ' αφήνουμε να στραγγίξουν.

Βάζουμε τα υλικά αυτά σε ένα μεγάλο μπολ και στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί, το αλάτι, μισό φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο και ένα φλιτζανάκι καλαμποκάλευρο κι ανακατεύουμε.

Αλείφουμε ένα μέτριο ταξί με μισό φλιτζάνι τσαγιού λάδι.

Σ' ένα μπολ βάζουμε στο καλαμποκάλευρο νερό, τόσο όσο χρειάζεται για να γίνει μια παχύρρευστη ζύμη (ούτε σφιχτή ούτε αραιή), δηλαδή ένας χυλός.

Στρώνουμε στο ταψί την μισή ζύμη κι αφού βάλουμε από πάνω το μείγμα λαχανικών, σκεπάζουμε με την υπόλοιπη.

Ραντίζουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο λάδι (μισό φλιτζάνι τσαγιού).

Ψήνουμε για μία ώρα περίπου, στους 250 βαθμούς, ή αναλόγως τον φούρνο μέχρι να ροδίσει καλά.

Printfriendly