Σπιτική λεμονάδα (με και χωρίς βράσιμο)

ΛεμονάδαΛεμονάδα με βράσιμο

Υλικά:
  • ½-1 ποτήρι ζάχαρη
  • 6 ποτήρια νερό
  • 1 ποτήρι φυσικός χυμός λεμονιού
  • 1 λεμόνι κομμένο σε χονδρές φέτες

Οδηγίες παρασκευής:
Σε μια κατσαρόλα βράζετε τη ζάχαρη με 3 ποτήρια νερό και το χονδροκομμένο λεμόνι.

Αφού πάρει μια βράση, αφήνετε να κρυώσει και σουρώνετε για να φύγουν τυχόν υπολείμματα του λεμονιού.

Προσθέτετε τον φυσικό χυμό λεμονιού με 3 ποτήρια κρύο νερό και ανακατεύετε καλά.

Διατηρήστε τον χυμό στο ψυγείο.

Λεμονάδα χωρίς βράσιμο (γρήγορη)

Υλικά:
  • ½-1 ποτήρι ζάχαρη
  • 4 ποτήρια νερό
  • 1 ποτήρι φυσικός χυμός λεμονιού

Οδηγίες παρασκευής:
Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά και τοποθετήστε την λεμονάδα στο ψυγείο.

Παρατηρήσεις:
Την ζάχαρη και στις δυο περιπτώσεις μπορείτε να την αυξομειώσετε, αναλόγως πόσο γλυκιά ή ξινή θέλετε την λεμονάδα.

Στην περίπτωση της γρήγορης λεμονάδας, μπορείτε να αντικαταστήσετε την ζάχαρη με υγρή στέβια. Για συνολικό χυμό 1½ λίτρου, προσθέστε 120-130 σταγόνες στέβια (αφορά στέβια με αναλογία 3 σταγόνες=1 κουταλάκι ζάχαρη).

Printfriendly