Μπισκότα

ΜπισκόταΥλικά:
  • ½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ κουτί συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 250 γρμ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 2-3 βανίλιες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλιά κονιάκ (προαιρετικό)
  • Μείγμα ζάχαρης και κανέλας για πασπάλισμα (προαιρετικό)

Οδηγίες παρασκευής:
Αφήνετε το βούτυρο να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου και το χτυπάτε στο μίξερ με τη ζάχαρη. Προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα, τις βανίλιες, το αλάτι και το κονιάκ συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

Στη συνέχεια, προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι. Όταν το μείγμα αρχίζει να γίνεται σφικτό, το βγάζετε από το μίξερ και ζυμώνετε με τα χέρια, προσθέτοντας όσο αλεύρι έχει απομείνει.

Αφήνετε το τελικό μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο.

Αλευρώνετε μια επιφάνεια και απλώνετε το μείγμα με τον πλάστη σε φύλλο πάχους μισού εκατοστού. Αν θέλετε τα μπισκότα πιο μαλακά αυξήστε το πάχος έως ένα εκατοστό.

Αφού κόψετε τη ζύμη σε σχήματα που επιθυμείτε, βάζετε τα κομμάτια σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και πασπαλίζετε με το μείγμα ζάχαρης και κανέλας (προαιρετικό). Η δόση βγάζει 40-50 μπισκότα.

Ψήνετε στους 160 βαθμούς Κελσίου για 15' περίπου.

Printfriendly