Λαγάνα

ΛαγάναΥλικά:
  • 700 γρμ. αλεύρι
  • Χλιαρό νερό
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 1 κουταλιά αλάτι
  • Σουσάμι

Οδηγίες παρασκευής:
Σε μια μικρή λεκάνη, διαλύουμε τη μαγιά σε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και λίγο αλεύρι (τόσο όσο χρειάζεται για να γίνει το μίγμα χυλός) κι ανακατεύουμε.

Αφήνουμε το μίγμα σκεπασμένο με μια πετσέτα σε θερμό μέρος, για μισή με μία ώρα, για να φουσκώσει.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε στο μίγμα, λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι, το ελαιόλαδο και ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό και ζυμώνουμε καλά, μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε μεγάλα κομμάτια και τα ανοίγουμε με τον πλάστη, σε πάχος ενός εκατοστού.

Αλείφουμε με χλιαρό νερό, κάνουμε στις λαγάνες μερικές δαχτυλιές και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Πριν τις βάλουμε στον φούρνο, τρυπάμε σε διάφορα σημεία μ' ένα πιρούνι.

Ψήνουμε σε λαδωμένο ταψί (ή σε λαδόκολλα), στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσουν.

Μόλις βγουν, αλείφουμε πάλι με χλιαρό νερό και σκεπάζουμε για μισή ώρα με μια πετσέτα για να μαλακώσουν.

Printfriendly