Μηλόπιτα (ανάποδη)

Μηλόπιτα (ανάποδη)Υλικά για το μείγμα:
  • 4 αβγά
  • ½ φλιτζάνι σπορέλαιο (ηλιέλαιο, αραβοσιτέλαιο κ.ά.)
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ή αλεύρι ΓΟΧ με ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ)
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 1-3 βανίλιες
  • 1-2 κουταλιές κονιάκ
  • 1-2 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη για βουτύρωμα

Υλικά για την γέμιση:
  • 4-5 μήλα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες ή κύβους (κατά προτίμηση, ξινόμηλα)
  • Χυμός ½ λεμονιού
  • 3 κουταλιές ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • Άχνη ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες παρασκευής:
Χτυπάτε τα αβγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε διαδοχικά το λάδι, το κονιάκ, το αλεύρι και τέλος τις βανίλιες και 1 κουταλάκι κανέλα. Ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές παχύρρευστο μείγμα.

Βουτυρώνετε ένα ταψάκι διαμέτρου 30 εκατοστών. Το πασπαλίζετε με 1 κουταλιά ζάχαρη.

Σ' ένα λεκανάκι αναμειγνύετε τα μήλα με 2 κουταλιές ζάχαρη, 1 κουταλάκι κανέλα και τον χυμό λεμονιού.

Τέλος, στρώνετε τα μήλα στο ταψάκι (φροντίζοντας να μην κρατάνε υγρά) και ρίχνετε από πάνω το μείγμα, απλώνοντάς το να πάει παντού.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο και στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 30'-40'.

Αφήνετε να κρυώσει για 10'-15' κι αναποδογυρίζετε το ταψάκι σε μια πιατέλα.

Προαιρετικά, πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Printfriendly