Σπανακόρυζο

ΣπανακόρυζοΥλικά:
  • 1 κουτί ψιλοκομμένο ντοματάκι (εναλλακτικά, 1 ψιλοκομμένη ντομάτα και 2 κουταλιές σούπας ντομοτοπελτέ)
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι (νυχάκι ή γλασέ)
  • ½ κιλό ψιλοκομμένο σπανάκι
  • 1 ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
  • 2 ψιλοκομμένα χλωρά κρεμμύδια (χωριστά οι βολβοί από τα φύλλα)
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Νερό
Οδηγίες παρασκευής:
Σοτάρετε στο λάδι, το κρεμμύδι και τους βολβούς από τα χλωρά κρεμμύδια.

Μόλις «ξανθίσουν», προσθέτετε ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό κι αφήνετε να πάρει μια βράση.

Στην συνέχεια, ρίχνετε μέσα το σπανάκι, τα κρεμμυδόφυλλα και την ντομάτα.
Αλατοπιπερώνετε κατά βούληση.

Ανακατεύετε και περιμένετε να πάρει βράση.

Στην συνέχεια προσθέστε 4-5 φλιτζάνια τσαγιού νερό και περιμένετε να πάρει μία ακόμη βράση.

Στο τέλος, αφού πάρει την βράση, προσθέτετε το ρύζι κι ανακατεύετε κατά διαστήματα.

Το φαγητό θα είναι έτοιμο σε 15′-20′ περίπου, όταν θα έχει «πιει» το ζουμί.

Παρατηρήσεις:
Προαιρετικά, όταν το κατεβάσετε από την φωτιά, αφήστε το μέσα στην κατσαρόλα για μισή ώρα περίπου, έτσι ώστε το ρύζι να «ρουφήξει» κι άλλο ζουμί και να «φουσκώσει».

Printfriendly