Κορμός ψυγείου με μπισκότα Πτι-Μπερ Παπαδοπούλου

Κορμός με μπισκότα Πτι-ΜπερΥλικά:
  • 1 πακέτo μπισκότα Πτι-Μπερ Παπαδοπούλου
  • 250 γρμ. μαργαρίνη
  • 3 βανίλιες
  • 1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
  • 3 κουταλιές σούπας κακάο
  • 1 φλιτζανάκι κονιάκ
  • 1 μικρό κουτί συμπυκνωμένο γάλα
  • 1 λαδόκολλα

Οδηγίες παρασκευής:
Αφού αφήσετε την μαργαρίνη εκτός ψυγείου μέχρι να μαλακώσει, αρχικά την χτυπάτε μόνο της και στην συνέχεια προσθέτετε, τις βανίλιες και τη ζάχαρη και όλα μαζί τα χτυπάτε καλά (κατά προτίμηση με μίξερ). Στο τέλος προσθέτετε και το κακάο, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να διαλυθούν καλά τα υλικά και να γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα.

Στην συνέχεια, σε μια λεκάνη, αφού σπάσετε τα μπισκότα σε κομμάτια, τα ραντίζετε με το κονιάκ και το γάλα και τα ανακατεύετε ελαφρά.

Τέλος, προσθέτετε τα μπισκότα στο μείγμα κι αφού ανακατέψετε, βάζετε το τελικό μείγμα σε μια λαδόκολλα και το τυλίγετε σε σχήμα κορμού. Για καλύτερο σχήμα, μπορείτε να το βάλετε (με την λαδόκολλα), σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ.

Το γλύκισμα τρώγεται παγωμένο, γι' αυτό θα πρέπει να το βάλετε στην κατάψυξη.

Παρατηρήσεις:
Μπορείτε να βάλετε επιπλέον μπισκότα αν το επιθυμείτε (όχι πάνω από 2 πακέτα όμως).

Τη ζάχαρη και το κακάο, μπορείτε να τα αυξομειώσετε κατά βούληση, αναλόγως το πόσο γλυκιά γεύση θέλετε να δώσετε.

Printfriendly