Κρέμα βανίλια

Κρέμα βανίλιαΥλικά:
  • 1 λίτρο γάλα
  • 6 κουταλιές άνθος αραβοσίτου (κορν φλάουρ) ή αλεύρι νισεστές
  • 6 κουταλιές ζάχαρη
  • 2-3 βανίλιες
  • Κανέλα

Οδηγίες παρασκευής:
Σ' ένα μικρό μπολ ή κατσαρολάκι, βάζετε 1 φλιτζάνι γάλα, το αλεύρι, τη ζάχαρη και τις βανίλιες κι ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός. Αν χρειάζεται, βάζετε λίγο γάλα παραπάνω.

Σε μια άλλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε το υπόλοιπο γάλα και μόλις αρχίζει να καίει ρίχνετε λίγο λίγο τον χυλό, ανακατεύοντας συνέχεια.

Συνεχίζετε αδιαλείπτως το ανακάτεμα και μόλις σφίξει η κρέμα, κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και συνεχίζετε για λίγο ακόμη ν' ανακατεύετε.

Βάζετε την κρέμα σε μπολάκια και πασπαλίζετε με κανέλα. Περιμένετε να κρυώσει και τη βάζετε στο ψυγείο.

Printfriendly