Πατατοτυρόπιτα

ΠατατοτυρόπιταΥλικά:
  • ½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ κιλό πατάτες
  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 400 γρμ. φέτα (ή λευκό τυρί αγελάδος σε άλμη)
  • 200 γρμ. ρεγκάτο ή κεφαλοτύρι
  • 200 γρμ. στραγγιστό γιαούρτι αγελάδος (1 κεσεδάκι)
  • 3 αβγά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Βούτυρο
  • Σουσάμι

Οδηγίες παρασκευής:
Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε κύβους και τις βράζετε σε αλατισμένο νερό για 20'. Στη συνέχεια, τις στραγγίζετε και τις λιώνετε μ' 'ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν πουρές.

Σ' ένα σκεύος βάζετε το λάδι, το γάλα, το γιαούρτι και τ' αβγά κι ανακατεύετε. Στη συνέχεια προσθέτετε λίγο λίγο το αλεύρι και στο τέλος βάζετε αλάτι και λίγο πιπέρι. Όταν γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός, προσθέτετε τη φέτα τριμμένη, το ρεγκάτο (επίσης τριμμένο) και τις λιωμένες πατάτες κι ανακατεύετε για να πάνε τα υλικά παντού.

Βουτυρώνετε ένα ταψί, αδειάζετε μέσα το μείγμα και το απλώνετε ομοιόμορφα. Προαιρετικά, πασπαλίζετε την επιφάνεια με σουσάμι και λίγο ρεγκάτο.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στο 180 βαθμούς Κελσίου, για 45'-50'.

Printfriendly