Σουτζουκάκια σμυρνέικα

Σουτζουκάκια σμυρνέικα με πουρέΥλικά:
  • 500 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο (ή 250 γρμ. μοσχαρίσιο και 250 γρμ. χοιρινό)
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού φρυγανιά τριμμένη (ή μουσκεμένη ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού)
  • 1 αβγό
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κουταλάκι σκόνη κύμινο
  • Αλεύρι
  • Λάδι για το τηγάνισμα

Υλικά για την σάλτσα:
  • 700 γραμμάρια ντομάτες ξεφλουδισμένες και περασμένες στον τρίφτη
  • 5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1-2 φύλλα δάφνης
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη

Οδηγίες παρασκευής:
Ζυμώνετε τον κιμά με τη φρυγανιά, το αβγό, το ελαιόλαδο, το κύμινο, το σκόρδο και αλατοπίπερο.

Αν το μείγμα είναι σφιχτό, προσθέτετε ελάχιστο νερό.

Πλάθετε κυλινδρικά σουτζουκάκια. Τα φυλάτε για τουλάχιστον μισή ώρα σκεπασμένα στο ψυγείο.

Ζεσταίνετε λάδι σε τηγάνι και τηγανίζετε τα σουτζουκάκια (αφού τα αλευρώσετε), να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Τα βγάζετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.

Πετάτε το λάδι που τηγανίσατε και βάζετε στο τηγάνι το ελαιόλαδο.

Όταν ζεσταθεί ρίχνετε τον πολτό της ντομάτας, αλατοπίπερο, τη δάφνη και τη ζάχαρη και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει.

Όταν θ' αρχίσει να πήζει προσθέτετε και τα σουτζουκάκια και τα αφήνετε να βράσουν κι αυτά για λίγο μέσα στη σάλτσα. Σερβίρετε το φαγητό κατά προτίμηση με πουρέ πατάτας, ή τηγανιτές πατάτες, ή άσπρο ρύζι.

Πηγή

Printfriendly