
- 1 κιλό ψίχα κολοκύθας
- 1 κιλό αλεύρι
- 1 πακέτο βούτυρο
- ½ κιλό τριμμένο τυρί φέτα
- 1 μεγάλο ποτήρι γάλα
- 5 αβγά
- Αλάτι
Οδηγίες παρασκευής:
Χτυπάτε τα 4 αβγά και τα αναμειγνύετε μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύετε καλά, μέχρι να γίνουν μια πολτώδης μάζα.
Αφού βουτυρώσετε ένα ταψί, βάζετε μέσα το μείγμα και αλείφετε την επιφάνεια μ' ένα χτυπημένο αβγό.
Ψήνετε στους 250 βαθμούς Κελσίου για μια ώρα περίπου.
Παρατηρήσεις:
Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο τυρί αν προτιμάτε, το οποίο μπορείτε να αντικαταστήσετε και με μυζήθρα. Στην αυθεντική συνταγή δεν χρησιμοποιείται βούτυρο, αλλά χοιρινό λίπος (το οποίο χρησιμοποιούσαν παλαιότερα στα χωριά και σήμερα είναι δυσεύρετο), το οποίο έδινε στην πίτα μια καταπληκτική γεύση.