Πατάτες γιαχνί

Πατάτες γιαχνίΥλικά:
  • 1 κιλό πατάτες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2-3 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • ½ κουτί ψιλοκομμένη ντομάτα (κατά προτίμηση με κρεμμύδι)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής:
Αφού καθαρίσετε και πλύνετε τις πατάτες, τις κόβετε σε σχετικά μεγάλα κομμάτια (κατά προτίμησιν «κυδωνάτες», δηλαδή κατά μήκος).

Σε μια κατσαρόλα, αφού ζεστάνετε το λάδι, βάζετε μέσα τις πατάτες, το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζετε ελαφρά.

Στην συνέχεια, βάζετε μέσα την ντομάτα, τα φύλλα δάφνης και συμπληρώνετε με νερό, μέχρι να καλυφθούν οι πατάτες.

Τέλος, αφού προσθέσετε αλάτι και πιπέρι, κλείνετε με το καπάκι την κατσαρόλα και βράζετε σε μέτρια φωτιά.

Κατά διαστήματα, ανακινήστε ελαφρά την κατσαρόλα για να μην κολλήσει το φαγητό (αποφεύγετε το ανακάτεμα, γιατί μπορεί να διαλυθούν οι πατάτες).

Παρατηρήσεις:
Μπορείτε να τις συνοδεύσετε με τυρί φέτα.

Printfriendly