Βάφλες

ΒάφλεςΥλικά:
  • 1 λίτρο γάλα
  • ½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (ή ½ κιλό αλεύρι ΓΟΧ με ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ)
  • 160 ml σπορέλαιο
  • 4 αβγά
  • 4 κουταλιές ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1-5 βανίλιες (προαιρετικά κι αναλόγως της έντασης που επιθυμείτε)

Οδηγίες παρασκευής:
Αρχικά, χτυπάτε τ' αβγά με την ζάχαρη και στην συνέχεια προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, αφήνοντας τελευταίο το αλεύρι, το οποίο προσθέτετε λίγο λίγο.

Αφήνετε τον χυλό που θα δημιουργηθεί να «ξεκουραστεί» για μισή ώρα.

Τέλος, ψήνετε σε βαφλιέρα, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή (συνήθως, η δόση είναι 2-3 κουταλιές και το ψήσιμο στη μεσαία βαθμίδα για 3'-4').

Η δόση βγάζει περίπου 15-20 βάφλες.

Σερβίρεται με υλικά της αρεσκείας σας, όπως πραλίνα φουντουκιού, παγωτό, μαρμελάδα, μέλι, τριμμένο μπισκότο, ξηρούς καρπούς, φρούτα, σιρόπι κ.ά.

Μπορείτε να τις βάλετε στην κατάψυξη και να τις ξεπαγώσετε και ζεστάνετε στην βαφλιέρα.

Printfriendly