Μπανόφι

Υλικά:
  • 450 γρμ. μπισκότα πτι-μπερ (ή κάποια της αρεσκείας σας)
  • 200 γρμ. βούτυρο (ή μαργαρίνη)
  • 3-4 μεγάλες μπανάνες
  • 1 κουτί καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
  • 5 κουταλιές κονιάκ
  • Σαντιγί (1 φακελάκι «Garni Γιώτης», ή ένα κουτί φυτική σαντιγί «Morfat», ή σαντιγί με 500 ml χτυπημένης κρέμας γάλακτος)
  • 1-2 βανίλιες (αναλόγως τον τύπο σαντιγί)
  • 1-2 κουταλιές άχνη ζάχαρη (αναλόγως τον τύπο σαντιγί)
  • 200 ml γάλα (αναλόγως τον τύπο σαντιγί)
  • Τριμμένη σοκολάτα (της αρεσκείας σας)

Οδηγίες παρασκευής: Σπάστε τα μπισκότα σε κομμάτια και θρυμματίστε τα σ' έναν πολυκόπτη μέχρι να γίνουν σκόνη.

Λιώστε το βούτυρο σ' ένα κατασαρολάκι και στη συνέχεια προσθέστε σ' αυτό 5 κουταλιές κονιάκ κι ανακατέψτε να πάει παντού.

Σ' ένα λεκανάκι, ανακατέψτε τα τριμμένα μπισκότα και το μείγμα λιωμένου βουτύρου με κονιάκ, μέχρι τα μπισκότα να τραβήξουν όλα τα υγρά και να γίνουν σαν ζύμη.

Στρώστε την ζύμη μπισκότου σε μια φόρμα διαμέτρου 30 εκατοστών περίπου (καλύτερα σε τσέρκι), φροντίζοντας να ανεβάσετε λίγο τις άκρες στα τοιχώματα, ώστε να πάρει ένα σχήμα σαν της τάρτας.

Ανοίξτε το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα κι ανακατέψτε το είτε μέσα στο κουτί του είτε σε κάποιο άλλο σκεύος, μέχρι να «σπάσει» και ν' αποκτήσει μια κρεμώδη υφή. Στη συνέχεια, απλώστε το σε όλη την επιφάνεια της μπισκοτένιας βάσης.

Στο επόμενο βήμα χτυπήστε την σαντιγί. Η «Garni Γιώτης» χρειάζεται μόνο 200 ml γάλα. Στους άλλους δύο τύπους σαντιγί, μπορείτε να προσθέσετε προαιρετικά άχνη ζάχαρη και βανίλιες.

Στη συνέχεια, κόψτε τις μπανάνες σε ροδέλες, απλώστε τες πάνω από το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και καλύψτε τες με την σαντιγί.

Τέλος, πασπαλίστε με τριμμένη σοκολάτα.

Το γλυκό διατηρείται στο ψυγείο.

Printfriendly